Detalii înscriere
Cursuri & Examen
Documente necesare
Pentru înscrierea la cursurile academiei:
- Copie act de identitate
- Copie permis de conducere (doar dacă deții)
- Aviz medical
- Aviz psihologic
- Cazier judiciar cu mențiunea EXAMEN AUTO sau MOTO
În cazul cetățenilor străini, este nevoie de o declarație notarială din care să rezulte că nu posedă alt permis de conducere național eliberat de o autoritate străină, sau că dreptul de conducere nu a fost suspendat, retras sau anulat.
Pentru persoanele care nu au domiciliul în București sau Ilfov, școala se va face în aceleași condiții dar examenul va fi susținut in județul unde domiciliază. Pentru a putea susține examenul în București, cursantul va avea nevoie de viză de flotant cu domiciliul în București sau Ilfov.
După înscriere vei primi în mod gratuit:
- cagulă
- caietul cursantului ( pe care-l vei aduce de fiecare dată la pregătirea teoretică și practică )
- ghidul șoferului începător
- curs de legislație în format electronic
Pentru înscrierea la examen:
- Copie act de identitate
- Copie permis de conducere (doar dacă deții)
- Aviz medical
- Aviz psihologic
- Cazier judiciar cu mențiunea EXAMEN AUTO sau MOTO
- Dosarul de școlarizare
- Cerere Examen atașată la dosar
- Declarație notarială a părinților (doar pentru persoanele sub 18 ani)
- Chitanță 68 lei pentru eliberare permis (DRPCIV parter)
După terminarea orelor de pregătire practică și cu aprobarea instructorului că suntem pregătiți pentru a suține examenul, școala eliberează dosarul elevului pentru a putea susține prima probă, cea teoretică. Aceasta se susține la sediul D.R.P.C.I.V. șoseaua Pipera nr. 49, sector 2, dacă se poate chiar în ziua eliberării dosarului de către școală.
După promovarea examenului teoretic, cursantul va comunica școlii data programării probei de traseu.
Desfășurarea examenului auto/moto
Examenul va fi susținut prin 2 probe, cea teoretică și cea pratică.
Proba teoretică pentru categoria A conține 20 de întrebări cu un număr maxim de 3 erori într-un interval de timp de maxim 20 de minute iar pentru categoria B constă în 26 de întrebari și un număr maxim de 4 erori, durata maximă de lucru fiind de 30 de minute.
Proba pratică pentru categoria A constă în 2 probe, examinarea traseului în poligon înt-un interval maxim de 3:30 minute și examinarea cursantului în trafic, acesta fiind însoțit de către instructor pe parcursul unui traseu de minim 25 de minute.
Proba pratică pentru categoria B constă în examinarea în trafic de către personalul specializat într-un interval de minim 25 de minute.
Pentru a susține probele practice ale examenului, cursantul va plăti suma de 300 de lei, aceasta reprezentând închirierea autovehiculului/motocicletei în ziua examenului și chiria poligonului în ziua respectivă.
Școala de șoferi este valabilă 12 luni de la data absolvirii, adică de la ultimă ședință de pregatire efectuată. Dacă după terminarea anului de la absolvirea școlii nu reușești să promovezi examenul organizat de serviciul public de permise de conducere, atunci trebuie să reiei procesul de pregătire, pregatire teoretică și toate orele de conducere minim obligatorii, inclusiv întocmirea dosarului pentru permis (cu toate actele necesare).