Comparăm Kawasaki cu Yamaha

scoala moto bucuresti yamaha kawasaki

Cursă clasică urbană între Yamaha MT-07 și Kawasaki Z 650, dar stați liniștiți că nu vrem să demolăm nimic aici, ci facem doar o scurtă comparație și vă spunem de ce noi mergem pe MT.

academia moto

Kawasaki Z650

Kawasaki Z650 (sau ER6n cum se numea până de curând) face parte din peisajul poligoanelor moto de peste zece ani și, nu degeaba, a ajuns cel mai utilizat motor de școală și unul dintre cele mai cumpărate modele noi și second.

Nu e vorba aici de cifre și de cai, nici de cuplu nici de (ceva care rimează cu cai), ci de trei lucruri: fiabilitate, manevrabilitate și notorietate! O motocicletă care merge sezoane întregi cu treapta a doua în poligon pe călduri caniculare, în frig și ploaie din martie până în noiembrie, este cu siguranță o motocicletă fiabilă și deci un model preferat al instructorilor.

O motocicletă care are greutate redusă, este ușor de înclinat, lipsită de un răspuns violent al accelerației și care păstrează o viteză tolerabilă la ralanti este manevrabilă și deci, un model preferat al învățăceilor. Modelele Z 650, Versys și Vulcan S, toate dotate cu același motor bicilindru, au făcut din Kawasaki una dintre cele mai vândute mărci din ultimul deceniu în România.

academia moto

Yamaha MT-07

Yamaha MT-07 a fost de la lansare un succes de piață, fiind un model de clasă medie, mai ușor, mai puternic și, în aparență, mai scund decât concurentul său. Comparația de cifre îi conferă avantaj clar în fața concurenței.

Mai mulți cai putere și un cuplu mai mare nu reprezintă în sine un avantaj în ce privește școlile moto, dar fiabilitatea da!

Miza noastră este că motorul acesta va rezista mai mulți ani exploatării în condiții de poligon și, în plus, este mai ușor de înclinat în poligon și are un răspuns mai „fin” al accelerației.

Ok, suntem subiectivi, dar meciul abia a început pentru că Yamaha MT-07 a intrat în serviciul școlilor moto bucureștene de puțini ani, de când Academia Moto l-a introdus pentru prima dată în 2017.

Dar suntem siguri că vom schimba lucrurile în viitorul apropiat, pentru că deja mulți dintre elevii noștri, ca să nu mai spunem de instructori, se bucură de cuplul util și de accelerația liniară a MT-ului, fie că este un 07 naked de oraș, sau un 07 Tracer pentru touring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *